Velkommen til MixMeister

For at handle hos os skal du være over 18 år.

Er du fyldt 18 år?
For at handle på Mixmeister.dk skal du være fyldt 18 år.
Læs mere på sikkerhedsstyrelsens hjemmeside

Sommerferie uge 27+28
Forvent 3-5 hverdags levering

+453170 1112 / Du mangler: 599,00 kr for at opnå fri fragt.

Få inspiration og historien her

Læs hele historien længere nede i beskrivelsen
 

 

Mor og far – De er der bare altid. I hvert fald for de fleste af os.

De skal fejres og i foråret falder både mor og fars dag. Det kan holdes på mange måder, både med og uden gaver. Det vigtigste er sådan set bare at nyde dagen med de gamle.
Men i alle tilfælde bør man i hvert fald ønske sin far en god fars dag, du kan ringe, sms’e eller sige det til ham i person.

Hvorfor fejre vi mors dag?

Traditionen med Mors dag stammer fra USA, hvor en kvinde og mor ved navn Anna Marie Reeves Jarvis arbejdede i mere end 30 år i en gruppe af mødre kaldet 'Mothers Day Work Club' i denne klub arbejde de for at forbedre sanitære forhold og mindske børnedødelighed.
Under borgerkrigen brød der mange sygdomme ud mellem soldaterne og det var altså disse sygdomme Anna prøvede at bekæmpe.

Den, der introducerede dagen i Danmark var rigsdagsbetjent Christian Svenningsen. Han udvandret til U.S.A. Som soldat i den amerikanske da han havde deltaget i 1. verdenskrig. Og det var Christians ‘soldater kammerater der fortalte ham om denne mærkedag.
Christians ‘hensigt var ikke at fejre ”mor” som vi gør i dag, nej han ønskede at indsamle penge til krigsenker der nu var alene tilbage efter krigen.

Mors dag falder ikke på samme dag i hele Scandinavian.

Hvornår er mors dag?

Mors dag falder altid den 2. søndag i maj her i Danmark. Første gang man afholdt denne dag var i 1929


Hvorfor fejre vi fars dag?

Det hele starter i år 1909, med en enkelt persons ønske om at fejre og hylde sin far. Dette var en kvinde ved navn Sonora Louise Dodd, som kom fra byen Spokane i Washington.
Det tog Danmark et par årtier at adoptere ideen, men i 1935 blev fars dag indført i Danmark. Dog var Danmark ikke de første i norden til at indføre fars dag. Sverige tog som de første i norden traditionen til sig i 1931 

Hvornår er det fars dag?

Fars dag falder altid på grundlovsdagen. Altså d. 5. juni.