Velkommen til MixMeister

For at handle hos os skal du være over 18 år.

Er du fyldt 18 år?
For at handle på Mixmeister.dk skal du være fyldt 18 år.
Læs mere på sikkerhedsstyrelsens hjemmeside

61 10 13 25 / Du mangler: 599,00 kr for at opnå fri fragt.

Stort udvalg af glas til hverdag og fest

Vinglas til både rødvin og hvidvin, robuste glas til en god whisky, smukke cocktailglas til farverige drinks og cocktails, gode drikkeglas til hverdag. Find dine nye glas lige her. Læs den store glas guide i bunden af denne kategori.

Sorter faldende

Sorter faldende
 

 

Alt i glas til hverdag, fest, cocktails, varme drikke og skønne flasker vin.

Hos mixmeister.dk har vi glas til alle lejligheder. Og der er nogle lejligheder der kræver et specielt og helt bestem glas.

Her vil du få en kort introduktion som kan guide dig gennem alle vores glas typer, så du får det glas der passer perfekt til din drøm og dit behov. 
Skulle du ikke finde lige præcis det glas som du søger eller har du spørgsmål til et du har fundet på vores side, må du rigtig gerne ringe/sms på tlf.: 61 10 13 25, eller sende os en mail på info@mixmeister.dk

 


Rengøring af glas:

  • På hvert enkelt glas vil det fremgå om glasset tåler opvaskemaskine.
  • De krystalglas der er på vores side, tåler som udgangspunkt rengøring i opvaskemaskine, men anvend altid et glasprogram, da det vasker ved en lavere temperatur.
  • Cocktailglas med guld og sølvbelægning tåler ikke opvaskemaskine, da det vil ødelægge belægningen, og vil med tiden få glasset til at se kedelig ud. I værste tilfælde vil det opløse belægningen og fjerne det fine mønster eller kant helt.

Hvad er et lowball, tumbler, vand- og drikkeglas:

Hvad er et vand- og drikkeglas: Er et helt almindeligt drikkeglas, der kan bruges til både vand, saft, juice, drinks og cocktails. Det ligner rigtig meget et lowball glas, dog har dette glas ikke en tyk bund. Et drikkeglas et lav glas, med en høj diameter i glasset åbning.
Se vores udvalg af drikke- og vandglas her.

Hvad er et Lowball glas: Et lowball glas kaldes også for en tumbler, rocks glas, whiskyglas eller et old fashioned glas, kært barn har mange navne. Du kan kende et lowball glas ved at det har en tyk og solid bund, der gør at du kan muddle dine ingredienser direkte i dit glas, men pas på du ikke knækker glasset sider. (Er du ny bartender, anbefaler vi dig at du starter i en shaker) Lowball glasset er et lavt glas, med en høj diameter i glasset åbning.

Hvis du servere sodavand i et lowball glas, vil kuldioxiden hurtig forsvinde i dette glas, da glasset åbning (diameteren) er stor. På den måde kan kuldioxiden (brusen) hurtig stige mod toppen af glasset.
Se vores udvlag af lowballglas her.

Cocktails der som ofte bliver serveret i et lowball glas: Mai Tai, Gin Hass, Old fashinoed og Dark ´n stormy 


Hvad er et highball og longdrink glas:

Det kan være lidt forvirrende, for dette glas er både kendt under navnet highball og longdrink samt collins glas, men det er et og samme glas. Et highball er et højt smalt drikkeglas, der både kan anvendes til vand, saft, juice, drinks og cocktails.

Et highball glas er ideel til drinks og drikkelse med kuldioxid (brus) da den lange slanke glas med den smalle åbning i toppen, holder længere på brusen frem for et lowball, der har en kort skål med en stor bred åbning.  
Se vores highball og longdrinks glas her 

Cocktails der bliver serveret i et highball glas: Mojito og bloody mary er nok de mest kendte cocktails serveret i et highball glas.


Guide og gennemgang af alle vores cocktailglas, hvilke drinks og cocktails bliver serveret i hvilket glas?:

Der findes et utal af drinks- og cocktailglas, og hvert glas, har en lille historie bag sig, de får også din drink eller cocktail til at fremstå på den helt rigtige måde. Forstil dig en cosmopolitan serveret i et ølkrus, no no! Eller en bloody mary serveret i et spinkel martiniglas, hvor seleri bladet konstant flader ud, ellers tak! Det cocktailglas du vælger at servere din cocktail i kan altså give din cocktail, lige præcis helt særlige look, som din cocktail er kendt for.


Hvad er et Martiniglas?:

Et Martiniglas bliver også kaldt for et cocktailglas. Det klassiske glas er især kendt fra de ikoniske James Bond film.

Glasset skål er kegleformet, og står på en lang stilk med en flad fod. Den lange stilk er den du holder på når du skal drikke din drink. Og det er der en rigtig god grund til. For klassiske Martinis serveres altid uden is, så det er vigtigt du bruger stilken så du ikke opvarmer din drink når du står og charmer i baren.

Et klassisk martiniglas kan indeholde ca. 15 cl. Martini er en stærk drink med få ingredienser og derfor skal man ikke have en ”spand fuld” før der kommer virkning.

Man siger at martiniglasset blev opfundet i U.S.A tilbage i 1920’erne, med én særlig funktion: En lille skål som hurtigt kunne kastet over skulderen når politiet troppede op i baren. Dengang var der nemlig alkoholforbud. Hvis du spørger os her på Mixmeister.dk, ville vores motorik hurtigere kunne sluge sådan en bette sag, end få den balanceret over skulderen, du kan jo lave dit eget forsøg.
Se vores martiniglas her

Cocktails der bliver serveret i et martini glas: Martini, Espresso martini, Gimlets og Manhattan 


Hvad er et Gin og tonic ballon glas?:

Dette glas er et forholdsvis nyt cocktailglas på det danske marked. Men det har taget os alle med storm. Det ligner et forvokset vinglas, som du helt sikker har drukket af, til en konfirmations- eller sølvbryllupsfest, på en kro i det ganske danske land.

Fordelen ved at lave en gin og tonic i dette glas er at du har meget mere at gøre godt med, glasset kan altså indeholde langt mere væske end et almindeligt lowball eller highball drikkeglas kan.

Jo mere plads, jo flere isterninger og pynt. I et gin og tonic cocktailglas kan du altså fylde rigtig mange isterninger, og ikke mindst urter, bær, frugter og grønt i.
Se vores gin og tonic ballon glas her 

Cocktails og drinks der bliver serveret i et gin og tonic ballon glas: Gin og tonic og gin hass


Hvad er et Margarita cocktailglas?:

Det er meget nemt at kende et margaritaglas, da det har en helt unik udformning. Et margaritaglas kan godt minde om et Martini glas, men inden skålen rammer stilken, ses en ekstra lille skål. Der findes et utal af røverhistorier hvordan margaritglasset blev opfundet, og det er ikke helt sikkert hvilket den er den sande, og ægte historie. Et Margarita glas er større end et Martini glas, og det er vigtigt at du sætter det på køl inden du servere din cocktail, da en ægte Margarita ikke serveres med is. Et margaritaglas er også det glas du kender som er pyntet med salt eller sukker på toppen. Du kan få en smart glas rimmer til dette formål her.
Se vores margarita cocktailglas her

Cocktails og drinks der bliver serveret i et Margarita glas: Margarita, Frozen margarita og daiquirie. De to sidste nævnte cocktail er to grødede iscocktails der gerne må serveres med top.


Hvad er et coupe cocktailglas?

Vi skal tilbage til 50 érnes, kvindernes A-formet klassiske kjoler, og mændenes tilbagestrøgende hår. Coupe glasset er et sikkert vintageglas som egner sig utrolig godt til de sødere vine og champagner. Vi anbefaler at man drikker sin champagne umildbart efter sænkningen i et coupe glas da kuldioxiden hurtig vil fortage sig i dette glas. I dag anvendes et coupeglas som oftest til klassiske drinks som Martini, Daiquiris, Margaritas. Glasset har en stor diameter og en lang smuk stilk. Særdeles velegnet som skål til nødder og snacks eller til desserter og forretter. 

Både flute og coupeglas egner sig til særdeles godt til velkomstdrinken eller til champagnens dejlige bobler. Der er ingen regler for dette glas, og det kan bruges til en lang række smukke cocktails. 

Tips til dit champagneglas:

  • Champagne skal skænkes som øl – Altid på skrå, så dræber du ikke kuldioxiden.
  • Undgå at overforbrug sæbe og sulfo på dine champagneglas, sæberester vil aflive dine bobler, før du kan nå at nyde dem.

Se vores coupe cocktailglas her 

Cocktails og drinks der bliver serveret i et coupe cocktailglas: Espresso martini, Frozen margarita og daiquirie, champagne, cava, mousserende vine.


Hvad er et Hurricaneglas?:

Det originale Hurricaneglas er et rummeligt glas. Hurricane cocktailglas, er en kæmpe hyldest til kvindekroppen, det har smukke bløde store former, de rigtige steder. Og navnet kommer heller ikke for sjov, Hurricane betyder orkan, og det er lige præcis det vi kan forvandle os til, hvis der ikke er rom nok på lager når der skal drikkes pina colada. 
Se vores hurricaneglas her

Cocktails og drinks der bliver serveret i et Hurricaneglas: Piña Colada, Blue Hawaii og andre tiki cocktails


Hvad er et moscowe mule og julep cup?:

Disse glas er ret sjove og stammer helt tilbage fra cowboytiden, hvor det skulle være nemt for cowboyen at hægte sit krus på enten hesten eller rygsækken, når han skulle ride fra sted til sted, deraf hanken. Oprindeligt var dette krus blot et simple bøjet stykke rustfrit stål.
Se vores moscow mule og julep krus her

Cocktails og drinks der bliver serveret i et moscow mule krus: Moscow mule, Dark N stormy


Hvad er et irish coffee glas?

Irisk kaffe er en varm drik bestående af brun farin, whisky og varm kaffe – Toppet med flødeskum. Mums!

Hele denne herlighed skal selvfølgelig serveres i et helt særlig glas og som oftest med et metal sugerør. Et typisk Irish Coffee glas har en fin lille hank, hvilket er ret praktisk grundet den varme kaffe. Det der gør denne drik til noget helt specielt, er sammenspillet mellem den stærke kaffe, den varme whisky og sødmen fra sukkeret og flødeskummen, og nu vi er ved flødeskummet, mener vi her ved Mixmeister at det er den vigtigste ingrediens, den har nemlig en helt særlig funktion, den ligger sig som et stabilt låg, hvilket gør at alkoholen ikke fordamper. Vi forstår nu bedre hvorfor denne klassiker har overlevet i så mange generationer.

Et særligt lille tip:

  • Forsøg at undgå at rør for meget i din Irish Coffee, jo mindre du rører jo bedre en smags- og duftoplevelse vil du også opnår, når den varme kaffe og whisky drikkes igennem den kolde flødeskum.

Se vores udvalg af irish coffee glas her

Cocktails og drinks der bliver serveret i et irish coffe glas: Irish coffe, Caffe latte, isdesserter


Guide til vinglas:

Hvorfor er der stilk på et vinglas?

Du skal betragte stilken på dit vinglas som et håndtag, og et håndtag holder man i. Din kropsvarme, fra dine hænder vil påvirke vinens temperatur, det en skam hvis det er en hvidvin der er dejlig kold, når den bliver skænket. Når du holder på stilken, sætter du heller ikke store fedt fingre på dine vinglas, og ærligt, det ser altså fjollet ud, med fedtmærker på et så smukt vinglas.

Guide til det rigtige rødvinsglas:

Hos Mixmeister har vi et kæmpe udvalg af smukke rødvinsglas, og lægger stor vægt på at du får den bedste smagsoplevelse af dine vine. Vine er en stor lidenskab, og det kan betyde rigtig meget for vinen, hvilket glas den bliver drukket af. Så den samme rødvin kan smage forskelligt i to forskellige rødvinsglas.

Formen, men også størrelsen, på glasset har en kraftig indvirkning på hvor meget af din vin der kommer i kontakt med ilt – Jo mere ilt der kommer til en vin, jo mere vil den blive påvirket, og jo mere vil den udvikle sig i dit glas. Dette har jo en altafgørende faktor på hvordan den i sidste ende vil smage

Formen på dit rødvinsglas er altså en vigtig faktor for hvordan din vin vil smage. Formen er sågar blevet undersøgt af forskere, der har påvist, at den har stor indvirkning på hvordan alkoholen fordamper fra din vin. Forskerne fandt ud af at vinglas med bred form, og smal åbning, giver dig den bedste duftoplevelse, da alkoholen ikke fordamper i sammen grad som f.eks. i ballon glas.

Åbningen på dit rødvinsglas har stor betydning for hvor meget vin du får ind i munden ad gangen, men også på hvordan den rammer din mund. Der kan ligge skjulte ting på glasset kant, som man ikke kan se med det blotte øje, det kan f.eks. være en slebet kant, eller en lille bue, som alt sammen har stor påvirkning på hvordan man lægger læberne til glassets kant. En smal åbning vil typisk også tvinge dig til at lægge hovedet længere bagover.

Se vores rødvinsglas her 

Hvad er et bourgogneglas?

Et bourgogneglas har den største skål, som giver vinen ekstra ilt, det er typisk glas på over 50 cl. Jo mere du kan ilte din vin, jo mere vil den åbne sig. Dette glas egner sig som navnet antyder godt til en bourgogne, men også en vin som pinot noir, vil komme til sin ret i dette glas. Groft sagt, rødvine med lavt tanninindhold er gode i dette glas.

Hvad er et bordeauxglas?

Når man ser på dette glas, vil man kunne se at det er smallere end et bourgogneglas. Formen på dette glas gør at vinen vil ramme din tunge midt på, og dernæst bagerst i ganen. Den smallere form gør at vinens aromaer vil virke mere koncentreret, og frugten i din vin vil træde kraftig frem. Et bordeauxglas passer rigtig godt til vine som merlot og cabernet sauvignon.

Hvad er et universal rødvinsglas?

Dette glas kan gå til langt de fleste rødvine men også til modne hvidvine som chardonnay. Hvis du bruger dette glas til en vin med et højt indhold af tannin, anbefaler vi dig at du ilter den godt i en dekanter eller en karaffel først.


Guide til det rigtige hvidvinsglas: 

Hos Mixmeister har vi et kæmpe udvalg af smukke hvidvinsglas, og vi lægger stor vægt på, at du får den bedste smagsoplevelse af dine vine. Vine er en stor lidenskab, og det kan betyde rigtig meget for en vin, hvilket glas den bliver drukket af. Så den samme hvidvin kan smage forskelligt i to forskellige hvidvinsglas.

Formen men også størrelsen på glasset, har en kraftig indvirkning på hvor meget af din vin der kommer i kontakt med ilt – Jo mere ilt der kommer til en vin, jo mere vil den blive påvirket, og jo mere vil den udvikle sig i dit glas. Dette har jo en altafgørende faktor på hvordan den i sidste ende vil smage

Formen på dit hvidvinsglas er altså en vigtig faktor for hvordan din vin vil smage. Formen er sågar blevet undersøgt af forskere, der har påvist, at den har stor indvirkning på hvordan alkoholen fordamper fra din vin. Forskerne fandt ud af at vinglas med bred form, og smal åbning, giver dig den bedste duftoplevelse, da alkoholen ikke fordamper i sammen grad som f.eks. i ballon glas.

Åbningen på dit hvidvinsglas har stor betydning for hvor meget vin du får ind i munden ad gangen, men også på hvordan den rammer din mund. Der kan ligge skjulte ting på glasset kant, som man ikke kan se med det blotte øje, det kan f.eks. være en slebet kant, eller en lille bue, som alt sammen har stor påvirkning på hvordan man lægger læberne til glassets kant. En smal åbning vil typisk også tvinge dig til at lægge hovedet længere bagover.

Se vores udvalg af hvidvinsglas her 

Det store hvidvinsglas:

Vil man ofte bruge til de fyldige og kraftige vine, glasset er bredt om maven, hvilket giver din vin en god mulighed for at kunne blive iltet korrekt. Dette glas vil man som ofte bruge til vine som Chardonnay og bourgogneområdet.

Det lille hvidvinsglas:

Vil man ofte bruge til de friske og sprøde hvidvine – Altså hvidvine der ikke har meget fylde. Disse glas er rigtig gode til riesling og sauvignon blanc


Guide til det rigtige dessertvinglas:

Dette er det mindste af de langstilkede vinglas du finder i kategorien vinglas. Et dessertvinglas er udformet på en helt særlig måde, da den styre din dessertvin ned bagerst i munden. Ofte er en dessertvin meget sød og det ville derfor være overvældende at få den lagt først i mundhulen. Grunden til at glasset er mindre er at en dessertvin som ofte har en højere alkoholprocent end andre vine, og man derfor ikke skal have så meget – Hvem end der så har fundet på den regel. Dette glas er også fantastisk at servere portvin i, så hvis nogle ønsker en tungere drik til desserten, er din borddækning ikke spildt.
Se vores udvalg af dessertvinglas her


Guide til det rigtige champagneglas:

Det klassiske høje slanke champagneglas, er designet til at holde dine bobler længst muligt i din champagne, når den er skænket. Den lille diameter i glasset åbning holder altså kuldioxiden tilbage. I et flute champagneglas finder man ofte et næsten usynligt punkt i midten af glasset bund som vil føles rut, her samler kuldioxiden sig, inden de letter i en blid kæde op mod åbningen.

Både flute- og coupeglas egner sig til særdeles godt til velkomstdrinken eller til champagnens dejlige bobler. Der er ingen regler for disse glas, og det kan bruges til en lang række smukke cocktails. 

Tips til dine champagneglas:

  • Undgå at overforbrug sæbe og sulfo på dine champagneglas når du rengør dem. Sæberester vil aflive dine bobler, før du kan nå at nyde dem.
  • Champagne skal skænkes som øl – Altid på skrå, så dræber du ikke kuldioxiden.

Se vores udvalg af flute champagneglas her


Guide til det rigtige sherryglas:

Sherryglasset, det glemte glas. For mere end 50 år siden var vi her i Danmark, blandt de største nydere af sherry i hele verden. Og der er ingen tvivl om at situationen ser lidt anderledes ud i dag. Og det er utrolig ærgerligt da Sherry er en rigtig fin og god vin, som ofte har en utrolig høj kvalitet - Og har en helt fanatisk smag.

Hvad er Sherry?

Sherry er det man kalder en hedvin og fremstilles i Spanien i regionen Andalusien, lokale kalder dette for trekanten da området ligger inde for 3 byer. Sherry har en alkoholprocent på mellem 15-22%.

Hvornår nyder man en sherry, og til hvad?

Sherry er helt fantastisk til tapas og hvis ikke kan du overraske dine gæster ved at servere et glas sherry som velkomstdrink - Der går ca. 16-18 glas på en flaske, og går som ofte godt med salte ting, så en lille nød eller chips gør kun din smags oplevelsen beder.
Se vores sherryglas her


Guide til det rigtig likørglas.

I gamle dage, nød kvinderne ofte en lille likør efter maden, når mændene gik i de stærke spiritusser som cognac og whisky. Likør er en spiritus, med en lav alkoholprocent, og derfor er det en skam at vi kvinder ikke har holdt fast i denne fantastiske drink. En likør fås både med frugtsmag, men også de mere cremet til kaffen smager fantastisk.

Du kan se vores udvalg af skønne likøre her, har du allerede skabet fyldt, men mangler nogle fine likørglas, kan du se vores udvalg her.


Guide til det rigtige shotsglas:

Et shot kan altså være mere end blot en grim varm lakridssmag, på et mørkt diskotek. Et shotglas er et lille glas, hvor du kan skænke en smagsprøve af en ren spiritus og prøvesmage din rene vare, inden du f.eks. blander den i dine drinks og cocktails. Det er en god måde at lære din spiritus at kende på. Der findes høje og lave shot glas, og de høje, vil man som ofte bruge til tequila.
Se vores udvalg af shotsglas her

Drinks der bliver serveret i et shotsglas: Galliano hot shot, æblekage


Guide til de stærke spiritusser som: Whisky, rom, cognac, grappa, og snaps.

Hvad er et whiskyglas:

Hvad er et whiskyglas: Et whiskyglas kaldes også for en tumbler, Rocks glas, eller et lowball eller et old fashioned glas, kært barn har mange navne. Du kan kende et whiskyglas ved at det har en tyk og solid bund, der gør at du kan muddle dine ingredienser direkte i dit glas, men pas på du ikke knækker glasset sider. (Er du ny bartender, anbefaler vi dig at du starter i en shaker) Whisky glasset er et lav glas, med en høj diameter i glasset åbning.

Whisky bliver serveret i et lowball glas med en stor isterning eller granitisterninger i.
Se vores udvalg af whiskyglas her


Hvad er et Cognacglas:

Et cognacglas har en bred overflade som indsnævrer sig i toppen, dette får din spiritus til at åbne sin duft og smagsoplevelse. Den korte stilk på et cognacglas gør at du med dine kropsvarme fra dine hænder kan varme din cognac op til den rette temperatur.

Typisk vil man beskrive et cognacglas som et lavt, og buttede glas på en kort stilk. Et glas der hvis det står fremme emmer af at du har et spiritusskab der emmer af høj kvalitet. Glasset er med dens form, med til at fremme de gode noter i din spiritus og gør det nemt for dig at ilte din spiritus når du kan svinge den rundt. Et cognacglas er en idel gave, som holder meget længere end en buket blomster eller en æske chokolade.
Se vores udvalg af cognac glas her


Hvad er et romglas?:

Som udgangspunkt findes der to typer romglas, et med stilk og et uden stilk – Men der er ikke noget der er mere korrekt end andet, men man foretrækker et glas frem for et andet. Fælles for et godt romglas er dog at glasset er formet som en tulipan. Tulipan formen gør at aromaer fra spiritussen kommer til sin ret når duften rammer din næse.

Rom og gin er de mest populære spiritusser du kan nyde, rom kan både nydes rent eller i drinks og cocktails. Og må vi på det kraftigste anbefale dig, at du altid smager på din rene rom inden du begynder at lege bartender. En rom, kan i det rigtige romglas virkelig smage fortræffeligt.

Vi anbefaler at køber et romglas der kan indeholde minimum 12 cl. det er vigtigt at glasset er stort nok til at du kan svinge din rom i glasset og derved ilte den korrekt.
Se vores udvalg af romglas her


Hvad er et grappaglas?

Grappaglas er kendt for sin form, og bruges til meget mere end blot god grappa. Italienerne selv drikker også likør i samme glas. Faktisk kan du også nyde en god whisky og gin i dette glas, da spiritussen rigtig kommer til sin ret i det tulipan formet glas. Da glasset har en åbning som en tulipan, kan duftnoterne fra din spiritus møde din næse på en helt særlig måde når du dufter til drikkelse.
Portvin kan også nydes i dette glas. Se vores udvalg af grappaglas her


Den store guide til det rigtig ølkrus eller ølglas.

Vi elsker lækre glas, og øllen skal selvfølgelig også skænkes på den rigtige måde, Du kan både få et ølglas som er uden hank, eller et ølkrus som er med hank.

Størrelsen kommer helt an på hvor tørstig du er. Men når det kommer til udformningen, har vi lige et par gode råd. På vores shop har vi ølkrus / ølglas med og uden struktur. Så hvis du ønsker dine glas med indgraveringer, det kan f.eks. være hvis du skal drikke dato, og have indgraveret dit navn, vil vi anbefale dig at vælge et ølglas / ølkrus med en glat og jævn overflade.
Se vores udvlag af ølglas og ølkrus herDisse brands af glas finder du hos Mixmeister.dk