Velkommen til MixMeister

For at handle hos os skal du være over 18 år.

Er du fyldt 18 år?
For at handle på Mixmeister.dk skal du være fyldt 18 år.
Læs mere på sikkerhedsstyrelsens hjemmeside

61 10 13 25 / Du mangler: 599,00 kr for at opnå fri fragt.

Cocktailglas, smukke flotte glas til drinks og cocktails - Priser fra 35,-

Find dit nye cocktailglas på mixmeister.dk. Se vores store glas guide i bunden af denne kategori. Og får forklaringen på hvad forskellen er på en drinks og en cocktail.

Sorter faldende

Sorter faldende
 

 

Cocktailglas hvilket glas skal jeg bruge?

Der findes et utal af drinks- og cocktailglas, og hvert glas, har en lille historie bag sig, de får også din drink eller cocktail til at fremstå på den helt rigtige måde. Forstil dig en cosmopolitan serveret i et ølkrusno no! Eller en bloody mary serveret i et spinkel martiniglas, hvor selleri bladet konstant flader ud, ellers tak! Det cocktailglas du vælger at servere din cocktail i, kan altså give din cocktail, lige præcis helt særlige look, som din cocktail er kendt for.

Stort udvalg af coupe cocktailglas

Hvad er et coupecocktailglas?

Vi skal tilbage til 50 érnes, kvindernes A-formet klassiske kjoler, og mændenes tilbagestrøgende hår. Coupeglasset er et sikkert vintageglas som egner sig utrolig godt til de sødere vine og champagner. Vi anbefaler at man drikker sin champagne umildbart efter sænkningen i et coupeglas da kuldioxiden hurtig vil fortage sig i dette glas. I dag anvendes et coupeglas som oftest til klassiske drinks som Martini, Daiquiris, Margaritas. Glasset har en stor diameter og en lang smuk stilk. Særdeles velegnet som skål til nødder og snacks eller til desserter og forretter. 

Både flute og coupeglas egner sig til særdeles godt til velkomstdrinken eller til champagnens dejlige bobler. Der er ingen regler for dette glas, og det kan bruges til en lang række smukke cocktails. 

Tips til dit champagneglas:

  • Champagne skal skænkes som øl – Altid på skrå, så dræber du ikke kuldioxiden.
  • Undgå at overforbrug sæbe og sulfo på dine champagneglas, sæberester vil aflive dine bobler, før du kan nå at nyde dem.

Se vores coupe cocktailglas her 

Cocktails og drinks der bliver serveret i et coupecocktailglas: Espresso martini, Frozen margarita og daiquirie, champagne, cava, mousserende vine.


Stort udvalg af margarita cocktailglas

Hvad er et Margarita cocktailglas?

Det er meget nemt at kende et margaritaglas, da det har en helt unik udformning. Et margaritaglas kan godt minde om et Martini glas, men inden skålen rammer stilken, ses en ekstra lille skål. Der findes et utal af røverhistorier hvordan margaritglasset blev opfundet, og det er ikke helt sikkert hvilket den er den sande, og ægte historie. Et Margarita glas er større end et Martini glas, og det er vigtigt at du sætter det på køl inden du serverer din cocktail, da en ægte Margarita ikke serveres med is. Et margaritaglas er også det glas du kender som er pyntet med salt eller sukker på toppen. Du kan få en smart glasrimmer til dette formål her.
Se vores margarita cocktailglas her

Cocktails og drinks der bliver serveret i et Margarita glas: Margarita, Frozen margarita og daiquirie. De to sidste nævnte cocktail er to grødede is cocktails der gerne må serveres med top.


Stort udvalg af hurricane cocktailglas

Hvad er et Hurricane glas?

Det originale Hurricane glas er et rummeligt glas. Hurricane cocktailglas, er en kæmpe hyldest til kvindekroppen, det har smukke bløde store former, de rigtige steder. Og navnet kommer heller ikke for sjov, Hurricane betyder orkan, og det er lige præcis det vi kan forvandle os til, hvis der ikke er rom nok på lager når der skal drikkes pina colada. 
Se vores hurricane glas her

Cocktails og drinks der bliver serveret i et Hurricane glas: Piña Colada, Blue Hawaii og andre tiki cocktails


Stort udvalg af moscow mule og julep cocktailglas

Hvad er et moscow mule og julep cup?

Disse glas er ret sjove og stammer helt tilbage fra cowboytiden, hvor det skulle være nemt for cowboyen at hægte sit krus på enten hesten eller rygsækken, når han skulle ride fra sted til sted, deraf hanken. Oprindeligt var dette krus blot et simple bøjet stykke rustfrit stål.
Se vores moscow mule og julep krus her

Cocktails og drinks der bliver serveret i et moscow mule krus: Moscow mule, Dark N stormy


Stort udvalg af irish coffee glas

Hvad er et irish coffee glas?

Irisk kaffe er en varm drik bestående af brun farin, whisky og varm kaffe – Toppet med flødeskum. Mums!

Hele denne herlighed skal selvfølgelig serveres i et helt særlig glas og som oftest med et metal sugerør. Et typisk Irish Coffee glas har en fin lille hank, hvilket er ret praktisk grundet den varme kaffe. Det der gør denne drik til noget helt specielt, er sammenspillet mellem den stærke kaffe, den varme whisky og sødmen fra sukkeret og flødeskummen, og nu vi er ved flødeskummet, mener vi her ved Mixmeister at det er den vigtigste ingrediens, den har nemlig en helt særlig funktion, den ligger sig som et stabilt låg, hvilket gør at alkoholen ikke fordamper. Vi forstår nu bedre hvorfor denne klassiker har overlevet i så mange generationer.

Et særligt lille tip:

  • Forsøg at undgå at rør for meget i din Irish Coffee, jo mindre du rører jo bedre en smags- og duftoplevelse vil du også opnår, når den varme kaffe og whisky drikkes igennem den kolde flødeskum.

Se vores udvalg af irish coffee glas her

Cocktails og drinks der bliver serveret i et irish coffee glas: Irish coffee, caffelatte, isdesserter


 Den store drinks- og cocktailguide:

Det kan være helt vildt svært at holde styr på hvad der er hvad, og nogle gange klumre vi selv i det. Hvad er egentlig forskellen på en drink og en cocktail. Og har det et ord hvis der ikke er alkohol i? 

En drink og en cocktail minder jo utrolig meget om hinanden, de er ofte farverige og de indeholder begge to alkohol, men der er faktisk en forskel på de to, og vi vil rigtig gerne hjælpe dig med at gøre det nemt, at skelne de to drikke fra hinanden.

HVAD ER EN DRINK:

En drink er en simpelt blanding, som indeholder stærkt spiritus (gin, rom, vodka, tequila, osv.) sodavand, saft eller juice.

  • Eksempel på en drink: Dark n stormy, Gin hass, Aparol spritz, Moscow mule, Brandbil og Tom collins

HVAD ER EN COCKTAIL:

En cocktail er en smule mere avanceret og sofistikeret. Men tab nu ikke pusten. En cocktail indeholder stærk spiritus (gin, rom, vodka, tequila, whisky, cognac osv.) men vil indeholde flere forskellige blande ingredienser. Dette kan ud over spiritussen også være en likør, sirup, saft, juice, frugtpure. En cocktail, mixes ofte sammen i en shaker. 

En cocktail bliver altid serveret med pynt, det kan være kirsebær, blomster, peelet frugt eller grønt, eller drinkspynt.

Så her går bartenderen ikke kun op i smagen, men lige så høj grad udseendet.

  • Eksempel på en cocktail: Pina colada, white lady, espresso martini, cosmopolitan, mojito, bloody mary, daiquiri

HVAD ER EN MOCKTAIL:

En mocktail er en alkoholfri drink, sammensat af forskellige former for juice, saft og frugtpuré. Her går man utrolig meget op i at den æstetisk ser flot og vellavet ud. I dag har de fleste restauranter, barer hoteller altid et lille udvalg af mocktails på deres menu kort. Det er rigtig god stil, da flere og flere ofte foretrækker en sjov nat, uden tømmermænd.

 Tip til alkoholfrie drinks: