Velkommen til MixMeister

For at handle hos os skal du være over 18 år.

Er du fyldt 18 år?
For at handle på Mixmeister.dk skal du være fyldt 18 år.
Læs mere på sikkerhedsstyrelsens hjemmeside

61 10 13 25 / Du mangler: 599,00 kr for at opnå fri fragt.

Skønne martini glas til den klassisk dry martini, eller den moderne espresso martini

Vi elsker en god martini, især når den er serveret i et klassisk martini glas, se vores store udvalg her. Læs også hele historien om martini glasset, gode råd, tips og tricks i bunden af denne kategori. Fin dit nye smukke martini glas lige her.

Sorter faldende

Sorter faldende
 

 

Hvad er et Martiniglas?

Et Martiniglas bliver også kaldt for et cocktailglas. Det klassiske glas er især kendt fra de ikoniske James Bond film. Man siger at martini glasset blev opfundet i U.S.A tilbage i 1920’erne, med én særlig funktion: En lille skål som hurtigt kunne kastet over skulderen når politiet troppede op i baren. Dengang var der nemlig alkoholforbud. Hvis du spørger os her på Mixmeister.dk, ville vores motorik hurtigere kunne sluge sådan en bette sag, end få den balanceret over skulderen, du kan jo lave dit eget forsøg.

Glasset skål har en fin kegleform, som står på en lang stilk på en flad fod. Den lange stilk, er håndtaget, og den SKAL du holder på når du drikker din drink. Og det er der en rigtig god grund til. For klassiske Martinis serveres altid uden isterninger.
Så det er altså ikke for sjov, det er vigtigt du bruger stilken så du ikke opvarmer din drink når du står og charmer i baren.

Cocktails der bliver serveret i et martini glas: 

Martini, Espresso martini, Gimlets og Manhattan 


Vores mest solgte martini glas

De smukke martiniglas fra Chef & Sommelier er en af vores favoritter, martini glasset er lavet i krystalglas, men tåler både dagligt brug og opvaskemaskine. ”Hvem der bare fik en martini om dagen…”

Pasabahce martini glas er også på vores liste, det er det fordi det er et prisvenligt martiniglas med nogle flotte detaljer. Det har en tyk væg, hvilket gør at det tåler lette stød, uden at gå i stykker.

En andet martini glas der er værd at lægge mærke til, er vores martini chiller. Dette martini glas er lavet uden stilk. Her fylder du knust is i en lille skål, som du så kan sætte dit glas over i. På den måde holdes din martini sig konstant kold. Et sjovt glas, der er værd at bemærke.


Klassisk dry martini:

Et klassisk martiniglas kan indeholde ca. 15 cl.
Martini er en stærk drink med meget få ingredienser og derfor skal man ikke have en ”spand fuld” før der kommer virkning.
En dry martini indeholder gin, og tør vermouth. Forholdet mellem gin og vermouth varierer efter smag og tradition. En klassisk dry martini serveres altid med en oliven som garnisher, men i dag hvor man har udviklet på smage i mange cocktail bar verden over, kan du også opleve at få den serveret med appelsin skal som garnisher, som giver den et frisk strejf af appelsin.  

Hvad er vermouth
Vermouth er en krydret hedvin. Drikken blev opfundet af Antonio Benedetto Carpano fra Torino 1786. Den bedst kendte vermouth er Antica formula som blev skab helt tilbage i 1786. Kommer kun i den karakteristiske brune flaske med korkprop. Etiketten er en faksimile (som betyder et gengivet tryk) af den originale etikette fra 1786.

Opskrift på klassisk dry martini:

5 cl. Gin
1,5 cl. Tør vermouth
Isterninger
Oliven

Kom isterninger i dit martiniglas
Kom dine isterninger i et mixing glas, kom bag efter din gin og din vermouth i dit mixing glas, om omrør din drink med en barske i 20 – 30 sekunder til den er helt afkølet.
Hæld dine isterninger ud af dit martiniglas, nu er det helt afkølet.
Tag din strainer og si din martini over i dit martiniglas.
Pynt til sidst med en oliven på en drinkspind
Server på en sort serviet, så du ikke laver ringe på dit bord fra det kolde martini glas.

Hvis du vil give din martini et twist kan du med fordele prøve at komme et dash cocktail bitter i. Det kan enten være Scrappy lavendel bitter, eller Scrappy orange bitter. Det smager fantastisk og kan tilføje en helt ny smags oplevelse til din martini.