Velkommen til MixMeister

For at handle hos os skal du være over 18 år.

Er du fyldt 18 år?
For at handle på Mixmeister.dk skal du være fyldt 18 år.
Læs mere på sikkerhedsstyrelsens hjemmeside

61 10 13 25 / Du mangler: 599,00 kr for at opnå fri fragt.

Rødvinsglas

Sorter faldende

Sorter faldende
 

 

Rødvinsglas – Hvad skal jeg vælge.

Hos Mixmeister har vi et kæmpe udvalg af smukke rødvinsglas, og lægger stor vægt på at du får den bedste smagsoplevelse af dine vine. Vine er en stor lidenskab, og det kan betyde rigtig meget for vinen, hvilket glas den bliver drukket af. Så den samme rødvin kan smage forskelligt i to forskellige rødvinsglas.

Hvad er et Bourgogneglas:

Et bourgogneglas har den største skål, som giver ekstra ilt til vinen, det er typisk glas på over 50 cl. Jo mere du kan ilte din vin, jo mere vil dens smag åbne sig. Dette glas egner sig som navnet antyder godt til en bourgogne, men også en vin som pinot noir, vil komme til sin ret i dette glas. Groft sagt, rødvine med lavt tanninindhold, er gode i dette glas.

Hvad er et Bordeauxglas:

Når man ser på dette glas vil man kunne se at det er smallere end et bourgogneglas. Formen på dette glas gør at vinen vil ramme din tunge midt på, og dernæst bagerst i ganen. Den smallere form gør at vinens aromaer vil virke mere koncentreret, og at frugten i din vin vil træde kraftig frem. Et bordeauxglas passer rigtig godt til vine som merlot og cabernet sauvignon

Hvad er et universalglas:

Dette glas kan gå til langt de fleste rødvine, men også til modne hvidvine som chardonnay.

Hvis du bruger dette glas til en vin med meget tannin, anbefaler vi dig at du ilter den godt i en decanter eller en karaffel først.


Den store guide til det rigtige rødvinsglas:

Formen, men også størrelsen, på glasset har en kraftig indvirkning på hvor meget af din vin der kommer i kontakt med ilt – Jo mere ilt der kommer til en vin, jo mere vil den blive påvirket, og jo mere vil den udvikle sig i dit glas. Dette har jo en altafgørende faktor på hvordan den i sidste ende vil smage

Formen på dit rødvinsglas er altså en vigtig faktor for hvordan din vin vil smage. Formen er sågar blevet undersøgt af forskere, der har påvist, at den har stor indvirkning på hvordan alkohollen fordamper fra din vin. Forskerne fandt ud af at vinglas med bred form, og smal åbning, giver dig den bedste duftoplevelse, da alkohollen ikke fordamper i sammen grad som f.eks. i ballon glas.

Åbningen på dit rødvinsglas har stor betydning for hvor meget vin du får ind i munden ad gangen, men også på hvordan den rammer din mund. Der kan ligge skjulte ting på glasset kant, som man ikke kan se med det blotte øje, det kan f.eks være en slebet kant, eller en lille bue, som alt sammen har stor påvirkning på hvordan man lægger læberne til glassets kant. En smal åbning vil typisk også tvinge dig til at lægge hovedet længere bagover.