+45 31 31 85 15 / Du mangler: 499,00 kr for at opnå fri fragt.

Grappa

Grappa er brændevin lavet på vindruer - oftest de pressede vindruer som er tilovers i produktionen af vin. MixMeister forhandler producenten Villa de Varda i Danmark.

Villa de Varda
Den italienske region Trentino, en diamant i Dolomitterne, er hjemlandet for grappaen og her hvor historien om grappaen begynde. I hjertet af Trentino ligger Piana Rotaliana, er prestigefuldt vingård, som siges af være ”den smukkeste vingård i Europa”.
I 1678 boede familien de Varda i Mezzolombardo, hvor de ejede deres egen vingård og producerede deres egen vin og grappa. I det tidlige 19 århundrede startede oldefaren Michele Dolzan sit eget destilleri i netop disse kældre og den dag i dag, bliver det selvsamme destilleri drevet af den femte generation.

”de Varda metoden”
1) Valg af råmaterialer
Til at starte med, så presser ”de Varda” ikke alt saften ud af druerne til deres vinproduktion. Dette betyder at der stadig er lidt saft tilbage i druerne, hvilket gør at de kan lave en bedre og mere frisk grappa.
2) Destillationsprocessen
Væsken bliver destilleret på kobbertønder, fremstillet i et eksklusivt design. Dette er en langsom proces, da den langsomme proces tillader en korrekt afdampning af de bestanddele, som er ansvarlig for duften og kondensen i slutproduktet.
3) Lagring
Når destillationen er gennemført, bliver grappaen lagret i særlige sterile beholdere af rustfrit stål i op til 6 måneder.

Guide til grappasmagning
Den visuelle sans: Det er meget vigtigt at grappaen visuelt ser godt ud, da man ofte dømmer ved udseende, især den uerfarne bruger. Det er derfor vigtigt at man er særlig opmærksom på klarheden og renheden i grappaen.

Duftsansen: Aromaen er rigtig vigtig i grappaen, da man dømmer kvaliteten på grappaen ved hjælp af duftsansen, hvorfor duften af en grappa vurderes i henhold til følgende parametre:
- Intensitet: intensiteten gør det muligt at vurdere mængden af smagsfornemmelse, uden at blive påvirket af skarpheden.
- Finesse: dette parameter kræver en kvalitetsdom over de smagsfornemmelser der er tilstede, det værende elegance, mildhed, delikatesse mv.
- Åbenhed: dette parameter dømmer ægthed og oprigtighed, hvilket betyder graden af renhed i den smagsbuket man modtager.

- Duft: duften bruges til at vurdere kompleksiteten i smagsbuketten samt fuldstændigheden. En meget velduftende grappa frigiver dufte af frugt, blomster, vanilje, brød og andre behagelige naturlige stoffer.

- Vedholdenhed: angiver den langvarige mængde duftstoffer.

Smagssansen: man skal sippe til grappaen. Lade grappaen fylde hele mundhulen og få smagen frem. Smagsnoterne bliver især bekræftet i eftersmagen. Harmoni er den bedste måde at beskrive kvaliteten af en grappa på, og det kan derefter beskrives med følgende adjektiver:
perfekt, velafbalanceret, glat, varm, tør, behagelig og rund.

Tabel Liste

Sorter faldende

12 vare(r)

Tabel Liste

Sorter faldende

12 vare(r)

Cookies

Vi bruger cookies

Cookies er nødvendige for at få hjemmesiden til at fungere, samt forbedre brugeroplevelsen. Ved brug af shoppen accepteres dette.