+453170 1112 / Du mangler: 699,00 kr for at opnå fri fragt.

Tequila

Tequila - Mexicos stolthed

En klar spiritus fremstillet på agaveplanten. Desværre så forbinder de fleste Tequila med salt, citron og en bytur de gerne havde været foruden. Og det er en skam.
100% agave Tequila er premium spiritus på højde med Whisky og Cognac.
Tequila smager af det den er!
Det lyder måske basalt, men en Tequila er faktisk en af de eneste spirituosa på markedet, som har en tydelig smag af dens grund-produkt, nemlig agaven. Det tager min. 5 år at producere hvilken som helst tequila, idet agaveplanten bruger mellem 5-10 år på at modnes. Når agaveplante er klar til at blive høstet, skærer de lokale ”Jimadors” de skarpe pigge af planten, så man tilsidst har hjertet – eller Piñaen – fri. I løbet af disse mange år, påvirkes planten meget af sine omgivelser. Mest tydeligt kan smages om planten er opvokset i Los Altos (højlandet) eller om den er fra Tequilla Valley (lavlandet).
Højlandet tequila er kendetegnet ved at være mere ekstreme forhold – f.eks. mere regn og udsving i temperaturen end i lavlandet. Tequilaer fra højlandet f.eks. Don Julio og Viva Mexico, har således en mere frugt- og blomsterpræget smag.
Lavlandet tequila finder man en vulkan præget jord med generelt højere temperatur og tøre forhold f.eks. Arette er mere tør og har en snert af jord og mineraler i sig. Det betyder at Tequila i den grad har masser af personlighed – og giver producenten rig mulighed for at skabe et unikt produkt inden for kategorien. Tequila smager altså mere en de fleste spirituosa af dens råvare.

Produktion af Tequila
Når agaveplanten er høstet, bliver piñaen typisk bagt i op til 3 døgn, for at få de rette smagsnuancer frigjort. Herefter knuses piñaen, og juicen bliver fregmenteret og siden destillieret til Tequila. Der findes et utal af forskellige metoder denne proces kan forløbe, nogle bygger jord-ovne tildækket med bananblade til industiovne. Efter destilliationen kan Tequilaen lagres i op til to måneder og stadigvæk kaldes en Blanco Tequila. Det er per lov bestemt, at for at kalde en Tequila for Tequila, skal den være lavet på den blå weber agaveplante samt være produceret i Jalisco staten.
  • Blanco Tequila: er den mest ”rene” form for Tequila, da den ikke har fået smag fra de fade som Reposado og Añejo Tequilaerne har ligget i. Blanco Tequila er god til at drikke rent, gerne til mad, da Blanco Tequila helt naturligt har en smag af agave og peber. Blanco Tequila er dog også rigtig god i drinks, f.eks. en Margarita.
  • Reposado Tequila: har lagret i min to måneder og max 12 måneder. Reposado er den udgave der sælger mest af i Mexico, og er da også den type vi på MixMeister som udgangspunkt anbefaler. Reposado Tequilér er en smule mere runde i smagen end Blanco, og således særlig god til at nyde ren. 
  • Añejo Tequila: Ønsker man den fineste Tequila, så skal man vælge Añejo. Denne type Tequila har lagret i min. ét år – ofte 2-3 år. Denne Tequila har fået en tydelig fad-note, der gør den mere rund og bild i smagen. Lidt ligesom gammel årgangsrom, der bliver sødere med tiden. Añejo bør drikkes rent, det er en udsøgt spiritus der passer perfekt efter et godt måltid.

Tabel Liste

Sorter faldende

22 vare(r)

Tabel Liste

Sorter faldende

22 vare(r)

Cookies

Vi bruger cookies

Cookies er nødvendige for at få hjemmesiden til at fungere, samt forbedre brugeroplevelsen. Ved brug af shoppen accepteres dette.