Velkommen til MixMeister

For at handle hos os skal du være over 18 år.

Er du fyldt 18 år?
For at handle på Mixmeister.dk skal du være fyldt 18 år.
Læs mere på sikkerhedsstyrelsens hjemmeside

61 10 13 25 / Du mangler: 599,00 kr for at opnå fri fragt.

Find din tonic water eller sodavand her

Sorter faldende

Sorter faldende
 

 

Sodavand:

En fælles betegnelse for en læskedrik, med kuldioxid (brus) som ikke indeholder alkohol. En sodavand er en sød drink der er sødet med sukker, for at dække over den sure smag som kulsyren har. I dag findes der en stort udvalg af sodavand med og uden sukker. Når en sodavand er lavet uden sukker, vil den være sødet med kunstig sødemiddel.

Du kender helt sikkert Pepsi og Coca Cola, disse to mærker er klart de største sodavandsmærker i verden.

Lemon sodavand:
I drinks og cocktails bruges som ofte lemon sodavand. Lemon sodavand er en bitter sodavand lavet på lime og citron. Altså en super forfriskende citrus læskedrik.

Drinks du helt sikkert har smagt, som er lavet på lemon sodavand: Gin hass, Tom collins, og Whiskey sour. 

Cola sodavand:
Cola er rigtig god til mørk spiritus, som whisky, rom og cognac. I dag er cola ikke bare cola, i dag gør man meget ud af at lave nogle sofistikerede sodavand, og blandt andet har Artisan – Røget cola, lavet en utrolig sofitikeret cola, som har trukket whisky fade. Få en helt ny oplevelse af cola, som ikke bare er den klassiske søde, sag der river plomberne ud af dine tænder.

Hancock sodavand: 
Vi er også rigtig glade for at have udvalgte Hancock sodavand i vores sortiment. Disse sodavand er lavet i høj kvalitet, og har mange år på bagen.
Fun fact: Hancock sport-cola, har sin helt egen facebook-fanside.

Danskvand:
Hold fast, for nu går det stærkt. Danskvand er en sodavand, som kun består af kulsyre og vand. Sådan var det i hvert fald da jeg var barn. I dag kommer danskvand i et hav af smagsvarianter.

Danskvand bruges ofte i både drinks og cocktails, og du har helt sikkert smagt den i den klassiske mojito.


Tonicvand:

Tonicvand er en bitter, men også sød sodavand der er opfundet af britiske kolonister i Indien. Derfor er tonicvand også kendt under navnet tonic water. En kolonist er en person eller en befolkning der bosætter sig i et ubeboet område. Tonic blev opfundet af disse briter, for at undgå at få malaria, som er en grim infektionssygdom. Tonicvand er nemlig lavet af kinin, og er et naturligt stof, som bliver udtrukket af barken på cinchona træ. Kinin har også en god effekt på natkramper.

Kinin er det der giver den bitre smag i tonicvand, og i dag er indholdet at kinin i tonicvand noget mindre end dengang hvor de britiske kolonister lavede den.

Vi kan takke Schweppers tonic water:
Der er ikke nogen der ikke kender Schweppes, og vi kan kun takke dem for at tonicvand i dag, er en dagligvare i de fleste forretninger. Schweppers er et schweizisk sodavandsmærke som, laver lemon sodavand, tonic og ginger ale. Disse tre sodavandstyper, er de mest anvendte i drinks- og cocktailverdenen.

Gin og tonic:
Gin og tonic fik for alvor sit gennembrud da Hendrikcs serverede deres drinks med en skive agurk i. Og derfra gik det stærkt, og blev den mest solgte spiritus i Danmark. Vi kan altså takke Indien for den berømte drink. Så kære Indien, tak for gin og tonic.

Garnish til en gin og tonic:
Når du serverer en gin og tonic, kan du pifte den op med mange forskellige frugter, utrer og grønsager. Men de mest anvendte er:

  • Lime: Eksotisk duft og smag, indeholder lige så meget saft som en citron. Giver god syre, og en smule bitterhed.
  • Citron: Syrlig duft og smag, giver en god surhed men også sødme til din drink.
  • Agurk: Indeholder 96% vand, og alle ved hvordan en frisk dansk sommer agurk smager. Kan give dig en fantastisk base i en gin.

Kan tonic kun bruges i gin?:
Nej tonicvand er helt fantastisk i stort set alle slags spiritus, prøv f.eks. at udskifte din gin med en tequila. Det er altså virkelig godt, og det kan give dig nogle fantastiske smagsoplevelser. Tonic kan også nydes rent, hvis du ikke bryder dig om alkohol. Tonic er som sagt en sodavand, og hvis du skænker den i et glas med isterninger og lime eller citron får du en fantastisk alkoholfri drink. 

Hvad er gin?:
For at en gin, kan kalde sig en gin, skal den være lavet på enebær. Gin er kendt som et produkt fra England, og det er også derfor nogle gin har den fine titel af at være en London dry gin. Men i dag producere man gin over alt i verden.

Alene i Danmark findes der 305 danske gin, og de bliver produceret på 41 forskellige gin destillerier rundt om i det ganske danske land (senest opdateret 16 juli 2020)
Et af de mest kendte danske gin destilleri er blandt andet Radius. 

Skal du ud at rejse:
Hvis du skal ud at rejse, må vi desværre skuffe dig. Nutidens tonicvand indeholder ikke, nok kinin, til at det har nogen som helst positiv effekt over for malaria.


 

Ginger beer:

Hvad er en ginger beer? Ginger betyder ingefær på engelsk, og beer betyder øl. Oprindeligt blev ginger beer produceret med alkohol, men i dag laves den som ofte kun som sodavand.

Her på Mixmeister.dk kan du tage det helt roligt, for alle de ginger beer på vores hjemmeside, er sodavand med ingefær smag. Man siger at ginger beer er verdens ældste sodavand, og der giver god mening, når man tænker på at ingefær har været brugt som medicin, mange år før denne tekst er skrevet.

Ingefær blev i gamle dage brugt som medicin, i Kina og Indien. Og hvis man får et vellavet ingefærshot, skal jeg mene at man kan komme til at føle sig frisk. Ingefærøl, har alle dage været utrolig udbredt i England, U.S.A og Irland, og er herefter stille og roligt begyndt at brede sig ud over hele verden og europa.

De mest kendte brand der står bag ingefær øl er Old jamaica og Crabbies.

Ginger beer er mest kendt i drinks som: Dark N’ stormy, og moscow mule. Gingerbeer fungere rigtig godt sammen med mørk spiritus, som whisky, rom og cognac. 

Vores bedst solgte ginger beer er Old Jamaica ginger beer, denne sodavand fås også som sukkerfri, og er ekstra stærk.
Bryder du dig ikke om en alt for stærk ginger beer, vil jeg anbefale dig Artisan ginger beer, den er blid i dens kulsyre, hvilket gør at den ikke føles så overvældende i munden. 

Kan ginger beer nydes rent?:
Ginger beer er en utrolig lækker sommerdrink, og kan nydes helt rent uden spiritus, fyld et glas med isterninger, tilsæt en skive lime eller citron og pynt med lidt friske mynteblade. På den måde, får du en lækker alkoholfri mocktail.


Ginger Ale:

Ginger ale er også en sodavand med ingefærsmag, men du får en langt mere blid smagi forhold til en ginger beer. Ginger ale har en smuk gylden farve, men har en mere sød smag. En ginger ale er en fantastisk tørstslukker på en varm sommerdag. 

Ginger ale fremhæver smagsnoter i whiskey, bourbon og rom, på en utrolig fin måde, da den ikke overrumpler din spiritus med den stærke ingefær smag.

Forskellen på ginger beer og ginger ale:

Disse to sodavand ligger utrolig tæt på hinanden, og det kan være meget svært at skelne de to drikke fra hinanden. Men der er stor forskel.

  • Ginger beer: Er en sodavand der laves ved en fermenteringsproces. 
  • Ginger ale: Er en danskvand tilsat ingefær.