Velkommen til MixMeister

For at handle hos os skal du være over 18 år.

Er du fyldt 18 år?
For at handle på Mixmeister.dk skal du være fyldt 18 år.
Læs mere på sikkerhedsstyrelsens hjemmeside

61 10 13 25 / Du mangler: 599,00 kr for at opnå fri fragt.

Stort udvalg af tonicvand til din gin

 

 

Tonicvand

Tonicvand er en bitter men også sød sodavand der er opfundet af britiske kolonister i Indien. Derfor er tonicvand også kendt under navnet tonic water. En kolonist er en person eller en befolkning der bosætter sig i et ubeboet område. Tonic blev opfundet af disse briter, for at undgå at få malaria, som er en grim infektions sygdom. Tonicvand er nemlig lavet af kinin, og er et naturligt stof, som bliver udtrukket af barken på cinchonatræ. Kinin har også en god effekt på natkramper.

Kinin er det der giver den bitre smag i tonicvand, og i dag er indholdet at kinin i tonicvand noget mindre end dengang hvor de britiske kolonister lavede den.

Vi kan takke Schweppers tonic water:

Der er ikke nogen der ikke kender Schweppes, og vi kan kun takke dem for at tonicvand i dag, er en daglig vare i de fleste forretninger. Schweppers er et schweizisk sodavandsmærke som, laver lemonsodavand, tonic og ginger ale. Disse tre sodavandstyper, er de mest anvendte i drinks og cocktails verdenen.

Gin og tonic:

Gin og tonic fik for alvor sit gennembrud da Hendrikcs serverede deres drink med en skive agurk i. Og derfra gik det stærkt, og blev den mest solgte spiritus i Danmark. Vi kan altså takke Indien for den berømte drink. Så kære Indien, tak for gin og tonic.

Garnish til en gin og tonic.

Når du serverer en gin og tonic, kan du pifte den op med mange forskellige frugter, utrer og grønsager. Men de mest anvendte er:

  • Lime: Eksotisk duft og smag, indeholder lige så meget saft som en citron. Giver god syre, og en smule bitterhed.
  • Citron: Syrlig duft og smag, giver en god surhed, men også sødme til dig drinks eller cocktail.
  • Agurk: Indeholder 96% vand, og alle ved hvordan en frisk dansk sommer agurk smager. Kan give dig en fantastisk base i en gin.

 

Kan tonic kun bruges i gin?:

N.E.J ! Tonicvand er helt fantastisk i stort set alle slags spiritus, prøv f.eks. at udskifte din gin med en tequila. Det er altså virkelig godt, og det kan give dig nogle fantastiske smagsoplevelser. Tonic kan også nydes rent, hvis du ikke bryder dig om alkohol. Tonic er som sagt en sodavand, og hvis du skænker den i et glas med isterninger og lime eller citron får du en fantastisk alkoholfri drink.

 

Hvad er gin:

For at en gin kan kalde sig en gin, skal den være lavet på enebær. Gin er kendt som et produkt fra England, og det er også derfor nogle gin har den fine titel af at være en London dry gin. Men i dag producere man gin over alt i verden.

Alene i Danmark findes der 305 danske gin, og de bliver produceret på 41 forskellige gin destillerier rundt om i det ganske danske land (senest opdateret 16 juli 2020)

Et af de mest kendte danske gin destilleri er blandt andet Radius.

Skal du ud at rejse:

Hvis du skal ud at rejse, må vi desværre skuffe dig. Nutidens tonicvand indeholder ikke nok kinin, til at det har nogen som helst positiv effekt over for malaria.

Tonic mærker som du kan købe hos Mixmeister.dk: