Velkommen til MixMeister

For at handle hos os skal du være over 18 år.

Er du fyldt 18 år?
For at handle på Mixmeister.dk skal du være fyldt 18 år.
Læs mere på sikkerhedsstyrelsens hjemmeside

61 10 13 25 / Du mangler: 599,00 kr for at opnå fri fragt.

Stort udvalg af gode proptrækker til en vinelsker

Mos Mixmeister har vi et bredt udvalg af gode proptrækkere, til at åbne din vinflaske med. Du kan også finde vinæsker med vintilbehør, hvis du er på udkig efter en god gave til en der elsker vin.

Sorter faldende

Sorter faldende
 

 

Hvad er en proptrækker?

En proptrækker er et stykke værktøj som man bruger til at åbne en flaske vin med. Man kan inddele en proptrækker i forskellige kategorier.

Den gammeldags proptrækker:

Denne proptrækker består af en tværstang, hvor der på midten er monteret en spiral vinkelret på tværstangen. Denne type proptrækker er den der kræver flest muskler / kræfter, da man ikke kan ”støtte imod” noget når man hiver.

Tværstangen vil som ofte være lavet af et stykke træ.

Tjenerens ven proptrækker:

Denne proptrækker kender du helt sikkert, da det er den mest benyttet proptrækker. Når man åbner en vin med sådanne en proptrækker, anvender man det der hedder et vægtstangsprincip. Her støtter man imod flaskens kant, med sin proptrækker, på flaskens hals.

På en klassisk tjenerens ven proptrækker kan der også være indbygget en flaskeåbner og en lille kniv, til at fjerne folien om flasken hals.

Vinge proptrækker:

En vingeproptrækker er den der kræver mindst finger- og muskelkræfter, og er rigtig god til f.eks. ældre personer, gigtpatienter, eller hvis man mangler nogle fingre.

En vinge proptrækker ligner lidt en overkrop med armer og ansigt. Man placerer kroppen ovn på vinproppen, når man drejer på ansigtet, bevæger spiralen sig ned i korkproppen, og armene bevæger sig opad, som hvis man havde hænderne over hovedet. Når man har kørt spiralen helt ned, trykker man blot armene tilbage ned langs kroppen og proppen vil trække sig op ad flaskehalsen.


 Hvad er en god proptrækker?

Præcis lige som barudstyr, er det svært at sige hvilken proptrækker der er god, det afhænger meget af hvor mange kræfter du har i hænder og arme, samt hvordan din proptrækker er udformet, jo bedre den er udformet jo bedre ligger den også i dine hænder.

Vi vil her give dig vores bud på hvad der gør en proptrækker god:

  • Proptrækkeren skal ligge godt ergonomisk i hånden.
  • Først skal du vælge en proptrækker med en spiral, og ikke en skrue.
  • Hvis din spiral er teflon belagt vil den glide bedre ned i proppen
  • En god proptrækker skal også indeholde en kniv, og den må meget gerne være bue formet, da den følger flasken hals bedre
  • Løfte enheden må gerne være i to trin


Hvad er en vinprop?

Se vores udvalg af vin og champagnepropper her

En vinprop anvendes til at holde din vinflaske lukket, men også at der ikke kommer skidt og snas ned i din flaske. En prop, kan være lavet ud af glas, plastik eller kork.

Korkproppen:

Denne type prop dukkede op i 1600-tallet, og afløste de dyre glas propper. Korkproppen tillod at man kunne lagre sine vinflasker i længere tid end førhen.

Korkproppen er lavet af bark fra eg, der gror ved middelhavet. Denne type eg tåler ikke frost og især Spanien og Portugal er de lande der levere mest kork på verdensplan. 

Min vin har fået propsyge:

Propsyge er den mest almindelige fejl, en vin kan få. Ofte rammer det billige vine, der som ofte har billigere typer korkproper. Faktisk rammer propsyge, 5 % af alle vinflasker. Amen.

Hvis din vin har fået prop syge vil den smage jordslået, og duften af mug vil også være der. Har du nået at skænke i dit vinglas, skal du vaske det, eller tage et nyt inden du skænker et nyt glas.

Det ikke sundhedsskadeligt at komme til at indtage en vin med propsyge. Tag din vin tilbage til din forhandler og få den byttet til en ny.

Glasprop:

Glasproppen ses i dag i blandt andet en dekanter. 

Plastproppen:

Du vil aldrig opleve at en vin med en plastprop, få propsyge. Men plastproppen har altså ikke vundet hjerter ved alle vinproducenter, i Frankrig siger de fleste vinslotte ”non” til både plastprop og skruelåg. Nogle plastpropper er også undre mistanke for at afgive kemisk bismag til vinen, samt at den skulle opsuge noget af vinens dejlige aroma – Men det er altså ikke bevist. 


Champagnesabel

At sable sin champagne er uden tvivl ikke både den sjoveste måde at åbne sin champagne på, det er unægtelige også den smukkeste måde. Imponere dine gæster og få ekstra gang i festen når flaskerne begynder at poppe. Begge sider på en champagnesabel er sløve, men man anvender bagsiden til sabling. Med en sabel får du bare et smukt håndværk.

VÅBENTILLADELSE TIL CHAMPAGNESABEL:

Champagnesablen, må kun anvendes til dens formål - Så sablen betragtes som et køkkenredskab. Du må transportere din sabel fra A til B, igen hvis du har et formål, men du må ikke tage din sabel med videre, f.eks. i byen. Hvis du ønsker at hænge din sabel op til pynt i dit hjem, skal du have et blankvåbentilladelse. Søg denne tilladelse her.

Kilde: Politet