Velkommen til MixMeister

For at handle hos os skal du være over 18 år.

Er du fyldt 18 år?
For at handle på Mixmeister.dk skal du være fyldt 18 år.
Læs mere på sikkerhedsstyrelsens hjemmeside

61 10 13 25 / Du mangler: 599,00 kr for at opnå fri fragt.

Karafler til vand og vin

Brug for en fin vinkaraffel, vi har et stort udvalg af prisvenlige og flotte vinkarafler, fra kendte mærker som Arcoroc og Bormioli. En vinkaraffel kan bruges til både rødvin og hvidvin, men også friskpresset morgenjuice og vand.

Sorter faldende

Sorter faldende
 

 

Hvad er en vinkaraffel?

En vinkaraffel er en lille kande, uden hank du kan servere din rødvin eller hvidvin i. En karaffel kan man godt forveksle med en dekanter, men en vinkaraffel har altså ikke noget låg. En dekanter vil man ofte anvende til stærkere spiritus, som rom og whisky.

Hvorfor ilter man en vin?

Særligt unge vine, har brug for ilt for at åbne sig, så når du hælder din vin over på en karaffel, tilføjer du din vin en masse god ilt, idet du skænker den. Der skal mere til end blot at åbne din vin et par timer før servering, så vil du være på den sikre side, kræver det altså at du får den skænket over på en karaffel.

Som ofte er det en rødvin der har godt af at blive iltet, men nogle hvidvine kan også have godt af at blive iltet, spørg altid din vinforhandler om råd, til den enkelte vinflaske. Vi anbefaler at du lader din vin stå og ilte ca. en time i karaffel før den skal serveres.

Fordele ved en vinkaraffel

Fordelen ved at hælde din hvidvin, men især også din rødvin over på en karaffel er at du undgår at få bundfald i dine vinglas. Dette kaldes dekantering.

Dekantering gør at man kan nyde sin vin uden bundfald, bundfald er ikke skadeligt, men det er træls at have mellem tænderne. Det føles lidt som at have fint sand mellem tænderne. Bundfald kommer i vine der har en høj alder, da dette nemlig dannes med tiden.

Hvis du vil hjælpe dig selv, kan du med fordel rejse din vin op et døgn før du skal drikke den. Bundfaldet vil lægge sig i bunden af vinflasken, og det vil gøre det nemmere for dig at skænke din vin over i din vinkaraffel.

En vinkaraffel ser altså ikke kun flot ud på dit middagsbord, den har også et rigtig godt formål med at få din vin til at smage bedre.


Rengøring af vinkaraffel

Hvis du ikke har et tørrestativ til en karaffel, skal du ikke miste modet, når den skal gøres ren. I dag kan du nemlig få små kugler til at rengøre flasker, dekanter og ikke mindst karafler.

Flaskerenser virker ved at du lægger perlerne forsigtigt i det glas du ønsker at rengøre, med lidt varmt vand. Roter dit glas med lette og forsigtige bevægelser så glasset ikke går i stykker. Perlerne vil nu gnide skidt, kalk og snavs af dit glas, helt uden brug af kemi eller rengøringsmiddel. En miljøvenligt rengøringsmetode du kan bruge igen og igen. Når du er færdig, hælder du blot perlerne over i en fin sigte så de kan tørre, efter tørring lægges perlerne tilbage i æsken.

Tørring af din karaffel

Brug et rent og tørt viskestykke eller en mikrofiberklud til at tørre din karaffel, hvis du ikke har et tørrestativ som du kan lade din karaffel lufttørre i. Anvender du lufttørring, skal du selvfølgelig stille den med bunden i vejret, så vandet kan løbe ud. Ellers vil vandet lægge sig i bunden af din karaffel og lægge sig i kalk flager i bunden af din karaffel.